DANS/BEWEGING

Dansclick 25

Korzo

Add to my favorites

Discover the show

Dansclick 25

Het succesvolle concept DansClick fungeert al meer dan 15 jaar als springplank voor jonge makers die samen op tournee gaan.

DansClick is een nationale tour van de spannendste namen in de danswereld. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een DansClick tour. De voorstellingen worden altijd omlijst met videoportretten van de makers en de Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje.

De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023 is Jordy Dik. Naast de winnaar van de BNG Bank Dansprijs presenteert Korzo tijdens Danslick 25 ook haar eigen huismaker Zino Schat. Zino Schat is choreograaf en artistiek directeur van Fractal. Eroica gaat over het overwinnen van onderdrukking die voortkomt uit sociale ongelijkheid en het streven naar zelfontwikkeling en groei, waarbij vriendschap en gemeenschap een belangrijke rol spelen. De dansers bewegen zich vanuit een bewegingstaal die is ontstaan uit onderdrukking en in het duet worden twee kanten van dezelfde munt geconfronteerd en groeien ze samen. Het stuk zoekt vanuit verschillende perspectieven naar verlichting van pijn en twijfel in een tijd waarin onderdrukking in alle vormen voorkomt.

Jordy Dik is een choreograaf en community artist uit Rotterdam en huischoreograaf van Compagnie 21. Zijn voorstelling JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN gaat over twee mensen die samen de wereld willen ontdekken. De wereld om hen heen die alsmaar blijft draaien. In hoeverre kunnen jij en ik de wereld bepalen? Zonder dat we teveel bezig zijn met alle anderen om ons heen. Het duet laat zien dat mensen altijd zullen verschillen, net zoals zij altijd zullen overeenkomen. Soms verwarrend, maar meestal geïnteresseerd en liefhebbend. En wat we het meeste liefhebben zijn juist de dingen die door ons heen stromen. In de wereld, in jou en in mij. 
  
  
De BNG Bank Dansprijs wordt jaarlijks door het BNG Cultuurfonds uitgereikt met als doel jong Nederlands talent te stimuleren bij het realiseren van hun producties en getalenteerde choreografen met nationale en zelfs internationale potentie een belangrijke stap voorwaarts te bieden in hun carrière. Dit doet het fonds in samenwerking met danshuis Korzo die de tournee van DansClick produceert. 
Eerdere winnaars van de BNG Bank Dansprijs zijn Dalton Jansen, Dunja Jocic, Marina Mascarell, en Samir Calixto. 


Credits Eroica
Choreografie: Zino Schat 
Performance: Tom Pham & Yari Ahne 

 
Credits JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN
Concept & choreografie: Jordy Dik
Dansers: Margriet Jacobs & Andrea Beugger
Componist: Oene van Geel
 

 

View all events

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden