MUZIEKTHEATER

Het Nut van Edo Dompelmans

Orkater/De Nieuwkomers – Simme Wouters en Jasper Stoop

Add to my favorites
11 January 20:30 Hour
Available
€ 19.00
€ 14.50

Discover the show

Het Nut van Edo Dompelmans

Spel en Compositie: Jasper Stoop, Simme Wouters, Radek Fedyk
Tekst: Simme Wouters
Eindregie: Guy Clemens


Een ode aan de vervangbare mens 
 
Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters die hem gezelschap houden slijt hij zijn dagen in gemiddelde tevredenheid, maar dan neemt zijn doorsnee bestaan een onverwachte wending. In de onophoudelijke stroom aan afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor. 
 
Het nut van Edo Dompelmans is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. En dat dat niet zonder gevolgen blijft. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn. En de angst voor het antwoord op die vraag. 
 
Jasper Stoop en Simme Wouters delen een liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme. Hun werk verkiest goede vragen boven snelle antwoorden en kenmerkt zich door de overweldigende emotionaliteit in de muziek. Voor Het nut van Edo Dompelmans laten ze zich inspireren door de grote liedperformers der aarde als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.
 
Jasper Stoop en Simme Wouters maakten bij Orkater/De Nieuwkomers hun debuutvoorstelling De dingen die begraven liggen -een ode aan de zoekende mens. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. Het nut van Edo Dompelmans is de 26e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

 

11 January 20:30 Hour
Available
€ 19.00
€ 14.50
View all events

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden