MUZIEKTHEATER

Katie Cruel

LENZ | Frascati Producties

Add to my favorites
16 March 20:30 Hour
Available
€ 18.50
€ 14.50

Discover the show

Katie Cruel

Concept & creatie: LENZ
Spel & live muziek: Gerardjan Rijnders, Marit Hooijschuur & Erasmus Mackenna
Regie: Erasmus Mackenna
Tekst: Roel Pronk 

“Well, when I first came to town,
They called me the roving jewel.
Now they’ve changed their tune,
Call me Katie Cruel.” 


Katie Cruel
is een muzikale voorstelling van LENZ (Erasmus Mackenna, Marit Hooijschuur en Roel Pronk) op de grens van muziek, theater en performance, geïnspireerd door de rijke traditie van Schotse en Ierse murder ballads. 

Katie (Marit Hooijschuur), een ongedocumenteerde jonge metalmuzikant, onlangs in de stad aangekomen, leeft om te overleven. Nadat ze is gevlucht uit de extreem conservatieve plattelandsgemeenschap waar ze opgroeide, blijven trauma’s haar achtervolgen. 

Op een nacht, na een van haar optredens, spreekt een oudere man (Hans Dagelet) Katie aan op straat. Hun wonderbaarlijke ontmoeting, de nacht die volgt en zijn uiteindelijke pogingen om haar te redden, leggen de kloven tussen generaties, klassen en genders bloot. Uiteindelijk komt Katie tot het besef dat extreme acties de enige uitweg zijn binnen een wereld zo uitzichtloos als de onze.

Met gebruik van zowel drone metal muziek als Schotse folk maakt LENZ met Katie Cruel een ruig, eenzaam en teder portret van een jonge vrouw getekend door intergenerationeel trauma, op zoek naar hoop en bereid om tot het uiterste te gaan.

Over LENZ
LENZ is de theatercöoperatie van toneelspeler en schrijver Marit Hooijschuur (zij/haar), regisseur en ontwerper Erasmus Mackenna (die/diens) en schrijver en dramaturg Roel Pronk (hij/zijn). De voorstellingen van LENZ begeven zich op de grens tussen theater, live muziek en performance. Geïnspireerd door de underground en outsiders in de samenleving, creëert LENZ alternatieve toekomsten, vol idealistische hoop en radicale empathie.

Sinds 2021 is het gezelschap verbonden aan Frascati Producties. Eerder al maakte het drietal bij Frascati Producties Sheath and Knife (Schede en Mes, 2021) en LENZ (2022).
Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwe Makers Serie. Lees er meer over en ontdek de andere voorstellingen in deze serie op Nieuwe-Makersserie
 

16 March 20:30 Hour
Available
€ 18.50
€ 14.50
View all events

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden