MUZIEKTHEATER

BACH LUTHER CELLOSUITES

Theater van de Heelheid

Add to my favorites

Discover the show

BACH LUTHER CELLOSUITES

Tekst en spel: Thomas de Bres 
Regie: Martijn Vorstenbosch & Thomas Schoots
Muziek: Joris van Haaften 

Een ontroerende muziektheatervertelling over de zoektocht naar harmonie. De cellosuites van Johann Sebastiaan Bach zijn wereldberoemd. Maar wat weten we eigenlijk van de componist en de tijd waarin hij ze schreef? 
 
Acteur Thomas de Bres en cellist Joris van Haaften nemen je mee op reis naar het Hof van Köthen in de periode rond 1720. Een tijd die net als nu in het teken stond van grote veranderingen. 
 
Luister naar Bach’s muzikale en persoonlijke zoektocht naar vrijheid. Hoe Luther zijn levenslange inspiratiebron en anker was. Naar zijn onstuimige verleden, zijn gevangenschap, het experimenteren met muziekinstrumenten en het verlies van zijn vrouw Maria. Zo leren we de mens Bach in al zijn facetten tijdens deze periode van zijn leven kennen. 

Het verhaal is geschreven op basis van brieven van Bach en historische documenten en wordt afgewisseld met delen van de prachtige cellosuites, gespeeld op twee verschillende cello's, waarvan één uit de 18e eeuw, de tijd van onze vertelling. 
Muziek en spel vullen elkaar aan en geven elkaar context in een unieke combinatie van performance, spel en muziek. 

De voorstelling speelde voor het eerst als opening van Bachweek van 2022 in het Luthermuseum. Nu is de voorstelling helemaal te bewonderen! 

 
Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwe Makers Serie. Lees er meer over en ontdek de andere voorstellingen in deze serie op Nieuwe-Makersserie

View all events

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden