MUZIEKTHEATER

Free Fight

Orkater in coproductie met BOG.

Aan mijn favorieten toevoegen

Free Fight

Concept en tekst: Floor Houwink ten Cate en Benjamin Moen
Regie: Floor Houwink ten Cate 
Spel: Jacqueline Blom, Benjamin Moen, Ayla Çekin Satijn, e.a. 

In Free Fight volgen we een intimiteitscoördinator die samen met twee actrices in een studio repeteert aan een intieme scène voor de film Free Fight. Tijdens het repeteren wordt zijn integriteit in twijfel getrokken. Begeleid door een larger than life filmcompositie belanden de personages in een existentieel gesprek over vrijheid en veiligheid. Wanneer wordt de vrijheid van de één de onderdrukking van de ander? En kan iedereen tegelijkertijd vrij zijn in woord en daad? Is hoeverre is kunst een vrije ruimte en hoe zit dat met de machtsverhouding tussen acteurs en publiek?
 
Free Fight is een labyrint waarin fictie en realiteit door elkaar lopen en waarin grote idealen clashen met de werkelijkheid. Totdat de verbale, rationele orgie, wordt omgezet tot een operateske free for all. Benjamin Moen en Floor Houwink ten Cate onderzoeken in Free Fight of we met zijn allen via de weg van de veilige intimiteit waarlijk vrije mensen kunnen worden. 

DE MAKERS
Floor Houwink ten Cate en Benjamin Moen maken voorstellingen op het snijvlak van theater, opera en comedy. Ze hebben elkaar gevonden tijdens het maken van de electro-opera Merkel (Orkater&Nineties Productions) en slaan sindsdien de handen ineen om op hun strijdtonelen grote politieke onderwerpen terug te brengen tot menselijke maat en hedendaagse problemen op te blazen tot operateske proporties. In 2021 maakten ze de bejubelde voorstelling One Man Show (Frascati Producties), waarin de witte, heteroseksuele man op het hakblok werd gelegd. Floor Houwink ten Cate behoort tot de artistieke kern van Theater Utrecht en werkt daarnaast met Orkater als associate artist. Free Fight is een coproductie van BOG. en Orkater. BOG. maakt compromisloos, eigenzinnig en open theater voor de zoekende mens anno nu, “vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen.”

 

 

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden