THEATER

Dis Order

Cat Smits

Aan mijn favorieten toevoegen
25 Januari 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 19.50
€ 14.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

Dis Order

Regie, spel, poppen: Cat Smits
Tekst:
Christine Otten met bijdragen van Cat Smits en Marlies Rekkers
Componist:
Wim Selles

Een psychologische docu-voorstelling over eetstoornissen.
Met nagesprek met Annemarie van Bellegem

 
Mia en Anna ontmoeten elkaar. Er ontstaat een innige vriendschap waarin Anna Mia helpt zich af te schermen van pijnlijke herinneringen en de hardheid van het dagelijks leven. Maar gaandeweg ontpopt Anna zich tot een dominante en terroriserende aanwezigheid in Mia’s leven. Mia komt gevangen te zitten in een grimmig spel dat Anna met haar speelt. De enige uitweg voor Mia lijkt het besef dat zij Anna misschien wel zelf gecreëerd heeft, dat zij Anna zelf is.

Dis Order is een psychologisch drama over eetstoornissen geïnspireerd op de dagboeken van Cat Smits en het wetenschappelijk onderzoek van Marlies Rekkers, die 15 jaar geleden Smits’ psycholoog was. De voorstelling is deels autobiografisch, en combineert spel, poppenspel en dans met filmbeelden van Sunny Bergman. Deze combinatie maakt dat het publiek op aangrijpende wijze wordt meegenomen in de innerlijke strijd die ieder mens in meer of mindere mate kent; het gevecht tussen licht en duisternis.
Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwe Makers Serie. Lees er meer over en ontdek de andere voorstellingen in deze serie op Nieuwe-Makersserie

25 Januari 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 19.50
€ 14.50
Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden