THEATER

Orlando

Toneelschuur Producties/Loek de Bakker

Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

Orlando

Geïnspireerd op het boek van Virginia Woolf
Bewerking: Loek de Bakker, Tjeerd Posthuma
Regie: Loek de Bakker
Choreografie: Xiomara Virdó
Spel: Alicia Boedhoe, Milou van Duijnhoven, Michael Muller, Thom Vendrik

De jonge edelman Orlando probeert zijn zwalkende hart ergens aan vast te klampen. Hij wil iets vinden wat hem richting geeft en zwerft drie eeuwen lang van ontmoeting naar ontmoeting. Wie voelt zich nog op zijn plek of trouw aan zichzelf? Honderd jaar geleden schreef Virginia Woolf al een verhaal over een zoekend mens dat voortdurend in een hokje wordt gedwongen door anderen, maar die pogingen doet om daar telkens aan te ontsnappen.

Orlando is een personage dat drie eeuwen leeft en in die tijd keer op keer verandert: van omgeving, sociale klasse, rol en sekse. Van zoekende jonge edelman tot succesvol schrijfster — steeds opnieuw verhoudt Orlando zich tot de veranderde normen en verwach­tingen van zijn/haar tijd. 

Loek de Bakker gaat in dit turbulente verhaal op zoek naar verstilling, twijfel en reflectie. In een humorvolle en muzikale voor­stel­ling volgen we de levens­lus­tige Orlando in een reeks ontmoe­tingen waarin hij/zij zich steeds opnieuw vormgeeft, op zoek naar zichzelf. Een voor­stel­ling als een zwaard­ge­vecht, even kwetsbaar als gedurfd. Met livemuziek gecom­po­neerd door Reinier van Harten.

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden