THEATER

Motherland | Katinka Strikes Back

Jip Smit

Aan mijn favorieten toevoegen
09 Maart 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 14.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

Motherland | Katinka Strikes Back

Concept: Jip Smit
Regie: Esther Habbema
Spel: Jip Smit (bekend van o.a. Showponies), Dorien van Gent (musical award voor haar rol in Hij gelooft in mij) en Teun Donders (bekend van o.a. de series Oogappels, Klokhuis en De stamhouder).

 
Drie dagen om jezelf te leren kennen, drie dagen om de wereld te ontdekken, drie dagen om geschiedenis te schrijven en dan weer te vertrekken.

Na het succes van de voorstelling Motherland (winnaar Best of Fringe Award 2020) neemt theatermaker Jip Smit je wederom mee naar een magische wereld, waarin we de queeste volgen van heldin Katinka. Katinka Strikes Back is het tweede deel van de Motherland-trilogie. Voorafgaand aan de voorstelling word je op een komische wijze bijgepraat over alles wat er tot nu toe is gebeurd. Je hoeft deel één dus niet gezien te hebben. 

In de wereld van Motherland heerst een vloek. Mannen hebben een levensloop van 80 jaar en vrouwen van drie dagen. Vrouwen zijn er enkel om te baren en sterven dan weer. Maar bij de geboorte van Katinka loopt het anders. Zij groeit niet op in één dag, veroudert niet razendsnel, is niet op dag drie alweer een oud vrouwtje waarbij het stof in de rimpels ligt. Nee, Katinka heeft de levensloop van een man en is voorbestemd deze eeuwenoude vloek te verbreken.

Tijdens deze fantasy sequel, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten vergezellen we Katinka verder op haar reis naar vergelding. We krijgen een vechtworkshop van Selwin (een kruising tussen Yoda en Clint Eastwood), zingen mee met het nationale volkslied en beslissen samen over het lot van Katinka. We zullen de verwachtingen van onze held moeten bijstellen en onszelf moeten afvragen wat iemand een goede leider maakt. Kiezen we voor het klassieke rolmodel of durven we te vertrouwen op een nieuw geluid?

Jip Smit speelde eerder bij Internationaal Theater Amsterdam, Orkater en Stage Entertainment. Ook was ze te zien in de veelgeprezen revue Showponies. Jip Smit is genomineerd voor de Theo d’Or (De toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol gedurende een seizoen) voor haar rol in Motherland!

Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwe Makers Serie. Lees er meer over en ontdek de andere voorstellingen in deze serie op Nieuwe-Makersserie
 

09 Maart 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 14.50
Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden