THEATER

Schrödingers Hond

Kim Karssen / Frascati Producties

Aan mijn favorieten toevoegen

ONTDEK DE VOORSTELLING

Schrödingers Hond

Door en met: Kim Karssen
Regie en muziek: Thibaud Delpeut 

Een absurdistische voorstelling over de kracht van onze fantasie.


‘Ik denk dus ik ben.' Toch? Maar wat als je meer tijd doorbrengt in je hoofd dan daarbuiten? Als je niet kunt ontsnappen aan je eigen fantasie? Als je jezelf volledig verliest in je dagdromen, is je fantasie dan niet werkelijker dan 'de werkelijkheid'? Bestaat ‘de werkelijkheid’ dan nog wel? Bestaat Kim Karssen dan nog wel? En de voorstelling? 

Geïnspireerd door het psychologische verschijnsel ‘Maladaptive Daydreaming’ presenteert Kim Karssen haar absurdistische solo Schrödingers hond. In een abstracte, haast lege ruimte en met een bezwerende soundtrack neemt Karssen ons mee in een even fantasierijke als dwangmatige gedachtewereld waar alleen Herman, een oud teletextmachientje, terugspreekt. 

Schrödingers hond is de eerste solo van Kim Karssen bij Frascati Producties. Na haar eerdere werk De Grap zet Kim Karssen in deze solo haar onderzoek op het snijvlak tussen humor en kunst door en wel via de angstige krochten van de fantasie.

 
Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performance opleiding in Maastricht. Ze is theatermaker en actrice en behandelt in haar voorstellingen grootse thema’s op groteske en speelse wijze. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht. Bij Frascati Producties was Kim eerder te zien in samenwerkingen met Florian Myjer: Bloomsbury, Oorlog en Vrede  (Frascati Producties, 2019, nominatie BNG Theaterprijs 2021) Mephisto Park (Frascati Producties, 2019) en Mann Mann Mann  (de Warme Winkel / Frascati Producties, 2022). Ook maakte ze in coproductie met Frascati Producties De Grap (met Benjamin Abel Meirhaeghe). Vanaf 2022 is ze als maker verbonden aan Frascati Producties.

Recensies
''Kim Karssen is een van de grootste theatertalenten van haar generatie[…] Schrödingers hond is een originele, nieuwe solo, waarin ze vertelt en laat zien wat een grenzeloze fantasie allemaal kan aanrichten.” ★★★★  de Volkskrant

"Met haar loepzuivere timing en levendige mimiek is ze de meest komische actrice van haar generatie."  NRC
 
''Fascinerende Karssen fantaseert een wereld die tegelijk wel en niet bestaat.'' Theaterkrant

"Een absurde nachtmerrie waarin alle causale verbanden wegvallen." Het Parool
 
Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwe Makers Serie. Lees er meer over en ontdek de andere voorstellingen in deze serie op Nieuwe-Makersserie

Programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden